امروز شنبه 29 دی 1403
http://fathi.cloob24.com
0

1-در موزه ایران باستان چه چیزهایی نگهداری می شود و چرا به آن ایران باستان می گویند؟
پاسخ: در این موزه مجسمه ها، ظروف و ابزار و وسایلی از گذشته های بسیار دور ایران نگهداری می شود. در این موزه، شما آثار تاریخی به جای مانده از دوره قبل از اسلام را مشاهده می کنید.به همین جهت به این موزه، موزه ایران باستان می گویند

2 -مورخان زمان گذشته را بر چه اساسی تقسیم می کنند؟
پاسخ: بر اساس حوادث و تغییرات مهم

3 -تاریخ ایران به چند دوره زمانی تقسیم می شود؟ چرا
پاسخ: 1-تاریخ قبل از اسلام (دوره ایران باستان)
2-تاریخ دوره اسلامی که با سقوط حکومت ساسانیان و ورود اسلام به ایران آغاز شد و تاکنون ادامه دارد.(چون ورود اسلام به ایران، مهمترین رویداد تاریخی کشور ما است، به همین جهت تاریخ ایران به دو دوره زمانی تقسیم شده است).

4 -با توجه به مطالعه باستان شناسان از آثار باقی مانده از گذشته، زندگی بشر چه مراحلی را طی کرده است؟
پاسخ: هزاران سال پیش، انسان ها از وسایل بسیار ساده و ابتدایی استفاده می کردند، آنها از طریق گرد آوری خوراک و شکار حیوانات زندگی می کردند، در جست وجوی شکار و خوراک از جایی به جای دیگر می رفتند و برای محافظت از خود درون غار ها به سر می بردند.سپس انسان ها کشاورزی را یاد گرفتند و حیوانات را اهلی کردند.آنها در کنار رودخانه ها برای خود خانه های دائمی ساختند.کشاورزی موجب شد که انسان ها یکجانشین شدند.بدین ترتیب اولین روستا ها در کنار رو دهای پرآب و چشمه ها پدید آمدند. کم کم، داد و ستد و تجارت ابزار و وسایل رونق گرفت.انسان‌ها برای رسیدگی به کار ها و نوشتن و محاسبه داد و ستد هایشان خط را اختراع کردند.با گذشت زمان، جمعیت برخی سکونتگاه ها رو به افزایش گذاشت و شهر های بزرگی پدید آمدند که به وسیله حکومتی اداره می شدند.آنها قوانین و مقرراتی برای خود وضع کردند.مردم این شهرها در هنر و معماری و ساختن بناها، پیشرفت زیادی کردند.بدین ترتیب نخستین تمدن های بشری به وجود آمدند.

5 -انسان های غارنشین از چه ابزاری استفاده می کردند و چرا بر روی دیوار غارها نقاشی می کردند؟
پاسخ: ابزار های انسان های غار نشین در این دوره از سنگ بود و آنها به یادبود شکار هایشان نقش هایی بر روی دیوار غارها یا کوه های اطراف خود کنده بودند که امروزه هنوز آثار برخی از این سنگ نگاره ها باقی مانده است.

-در کدام مناطق ایران ظروف سفالی و گلی (ظروفی از زندگی مردم)مربوط به دوران گذشته پیدا شده است؟
پاسخ: تپە سییلک (در کاشان) و تپە حس نلو، (در شهر نقده در آذربایجان غربی)

7 -تمدن چه ویژگی‌هایی دارد؟
پاسخ: – داشتن معماری، شهرسازی و هنر ی های ت
– داشتن خط – داشتن عقاید مذهبی
– مهارت در کا رهای مختلف
– داشتن قوانین و مقررات
– داشتن حکومت

8 -برخی از تمدن های را که در گذشته های دور در ایران پدید آمدند و سپس از بین رفتند را نام ببرید.
پاسخ: تمدن شهر سوخته
– تمدن ایلام
– تمدن جیرفت

9 -شهر سوخته در کدام منطقه ایران واقع شده است و مربوط به چه دوره ی تاریخی است و چرا به این نام معروف شده است؟
پاسخ: در نزدیکی شهر زابل در استان سیستان و بلوچستان، مربوط به حدود پنج هزار سال پیش این تمدن بعدها به طرز نامعلوم و عجیبی از بین رفته است و به همین علت آنها این منطقه راشهر سوخته به معنی نابو د شده، نام گذاشتند.

10 -آثار باقی مانده از تمدن ایلام چگونه کشف شد؟
پاسخ: حدود هشتاد سال پیش، چند مهندس که با هواپیما به خوزستان می رفتند، متوجه تپه ای شدند و احتمال دادند که زیر آن آثار تاریخی وجود داشته باشد.آنها باستان شناسان را از وجود این تپه با خبر کردند.باستا نشناسان پس از مدت ها تلاش با زحمت و مواظبت زیاد خاک ها را کنار زدند و به تدریج خرابه های چُغازنبیل مهمترین اثر به جای مانده از تمدن ایلام را کشف کردند.

11 -معبد چغازنبیل، مهمترین اثر باقی مانده از تمدن ایلام در کجا واقع شده و ویژگی آن چیست؟
پاسخ: در نزدیکی شوش است.این معبد با میلیو نها خشت و هزاران آجر ساخته شده و بر روی برخی آجرها با خط ایلامی، مطالبی نوشته شده است.

12 -تمدن ایلام مربوط به چه زمانی است و ایلامی ها چه ویژگی هایی داشتند؟
پاسخ: حدود 3 هزار سال – آنها بر روی لوح های گلی، قانون هایی را که پادشاهان ایلامی وضع کرده بودند، می نوشتند که بعضی از این لوح ها تا به امروز باقی مانده است.ایلامی ها مانند سایر تمدن های باستانی، خدایان متعددی مثل خدای خورشید و خدای آب و …را پرستش می کردند و مجسمه هایی از این خدایان ساخته و در معابد خود قرار می دادند و آنها را می پرستیدند. ایلامی ها با هنر سفال سازی آشنا بودند و ظروف سفالی و مجسمه ها و ابزارهای مختلف آنها در این منطقه یافت شده است.

13 -تمدن جیرفت در کدام منطقه ایران واقع شده و چه آثاری در این منطقه پیدا شده است؟ و ویژگی کتیبه های این منطقه چیست؟
پاسخ: نزدیکی جیرفت کرمان در کنار هلیل رود – وسایل و ظروف سنگی و مفرغی با نقش جانوران، زیگورات و کتیبه های آجری باستان شناسان هنوز موفق به خواندن کتیبه ها نشده اند و احتمال می دهند این قدیمی ترین خط دنیا باشد که تمدن جیرفت آن را اختراع کرده است.

14 -همزمان با تمدن ایلام در ایران کدام تمدن ها در مناطق بین النهرین، کنار رود نیل و اطراف دریای مدیترانه شکل گرفتند نام ببرید.
پاسخ: -آشور
– سومر
– بابِل
– لیدی
– مصر

15 -همزمان با پیامبران الهی مردم از نظر پیشرفت و روابط اجتماعی چه وضعیتی داشتند و حاکمان چگونه بودند؟
پاسخ: در آن زمان اگر چه مردم این نواحی در ساختن ابزار و وسایل زندگی پیشرفت کرده بودند و تمدن های بزرگی در کنار رودها پدید آمده بود، اما در زندگی و روابط اجتماعی آنها شرایط بدی حاکم بود. فرمانروایان در کاخ های باشکوه به خوشگذرانی مشغول بودند و به مردم ظلم بسیار می کردند. انسان ها به جای پرستش خداوند یکتا، خورشید و ماه یا بت ها را عبادت می کردند و گمراه بودند.اخلاق و رفتار و قانون و مقرراتی که مردم از آن پیروی می کردند آکنده از جهل و گمراهی، خرافات و ظلم و ستم بود.

16 -کدام پیامبران در بین النهرین زندگی می کردند؟
پاسخ: حضرت نوح(ع)و حضرت ابراهیم(ع)

17 -کدام پیامبران در مصر زندگی می کردند؟
پاسخ: حضرت یوسف(ع)و حضرت موسی(ع)

18 -کدام پیامبر در فلسطین متولد شد؟
پاسخ: حضرت عیسی(ع)در زمان حکمرانی امپراتوری روم در فلسطین متولد شدند.

تبلیغات متنی
فروشگاه ساز رایگان فایل - سیستم همکاری در فروش فایل
بدون هیچ گونه سرمایه ای از اینترنت کسب درآمد کنید.
بهترین فرصت برای مدیران وبلاگ و وب سایتها برای کسب درآمد از اینترنت
WwW.PnuBlog.Com
ارسال دیدگاه